QidalanmaXalq təbabəti

Arıqlamaq üçün reseptlər

Artıq çəkilərindən şikayət edənlərin, istədikləri formaya sahib olmaq istəyənlərin, arzuladıqları geyimə sığmaq istəyənlərin indi daha sağlam və yüngül qidalanmağa başladığı günlərdəyik.

Ancaq uzun müddət mətbəxə getməyə vaxtınız yoxdursa, ancaq pəhriz saxladığınız üçün sendviç hazırlayıb yeyə bilmirsinizsə, hələ də həll yolu var. Və bu həllər bu dadlı və praktik pəhriz reseptlərində gizlidir.

Qısa müddətdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz bu praktik pəhriz yeməkləri sizi yay fəslinə tam hazırlamaq üçün planlanlaşdırılıb.

Yerkökü tortuna bənzər yulaf sıyığı resepti

Hazırlanması üçün lazım məmulatlar:

3 xörək qaşığı yulaf

1 stəkan su və ya süd

1 ədəd kök (incə rəndələnmiş)

1/2 paket vanilin

1/2 çay qaşığı üyüdülmüş darçın

1 xörək qaşığı kişmiş

1 xörək qaşığı qoz (böyük parçalar)

1 çay qaşığı bal

Görəcəyiniz ən rəngarəng, ən yüngül, eyni zamanda ən doyurucu səhər yeməklərindən biridir və səhər uzun bir səhər yeməyi yeyə bilməyənlər üçün vaxta qənaət edir.

Necə hazırlanır?

Yulafı, südü və sürtgəcdən keçirilmiş kökü sous qabına tökün və aşağı odda bişirməyə başlayın. Qatılaşmağa başlayanda vanil, darçın, qoz və kişmiş əlavə edib qarışdırırıq. Sonra ocaqdan götürün, bal əlavə edin, yaxşıca qarışdırın və serviz qabına qoyun. İstədiyiniz kimi bəzəyin və yeməyinizdən zövq alın.

Vicdan şorbası resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 ədəd balqabaq

2 ədəd soğan

3 diş sarımsaq

2 ədəd pomidor

2 xörək qaşığı bulqur

1 xörək qaşığı zeytun yağı

1 dəstə nanə

1 dəstə cəfəri

1 dəstə şüyüd

1 çay qaşığı quru nanə

1 çay qaşığı çili bibəri

1 çay qaşığı kimyon

1 çay qaşığı duz

2 stəkan su

Özünüzü günahkar hiss etmədən içə biləcəyiniz tərəvəzlərin faydaları ilə dolu şorbadır.

Necə hazırlanır?

Hərtərəfli yuyulmuş balqabaq, soğan və pomidoru kublar şəklində doğrayaraq başlayın. Bir qazana yağ əlavə edin, sarımsaq, soğan, duz və istiot əlavə edin və qarışdırın. Pomidorları əlavə edin və qızartmağa başlayın. Balqabaq əlavə edin, bir neçə dəfə çevirin və bulqur əlavə edin. Qazana nanə, cəfəri, şüyüd və qalan bütün ədviyyatları əlavə edin, qarışdırın və 2 stəkan su əlavə edin. Tərəvəzlər yumşaq olduqda, şorbanı ocaqdan çıxarın və qarışdırın. Budur, isti-isti nuş edə bilərsiniz.

Göbələk salatı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

400 qram göbələk

6 stəkan su

1/2 limon suyu

1 baş bibər (doğranmış)

1 stəkan konservləşdirilmiş qarğıdalı

3 xörək qaşığı zeytun yağı

2 budaq soğan (doğranmış)

1/2 dəstə şüyüd (doğranmış)

2 turşu kornişon (doğranmış)

1/2 limon suyu

1 çay qaşığı duz

Həmişə eyni salatları hazırlamaqdan bezmisinizsə, bu fərqli salat məhz sizin üçündür. Həm qidalı, həm doyurucu, həm də çox yüngüldür.

Necə hazırlanır?

Göbələkləri yaxşıca təmizləyin və incə doğrayın. Qazanı çıxarın, göbələkləri və qaynar suyu əlavə edin, limon suyu əlavə edin və 10 dəqiqə qaynadın. Qaynadılmış göbələkləri süzün və bir qaba qoyun, kapia bibərini doğrayın və qarğıdalı əlavə edin. Soğanı, turşu kornişonu və şüyüdləri xırda doğrayıb əlavə edin. Üzərinə limon sıxıb qarışdırın. Duz və zeytun yağı əlavə edin, qarışdırın və süfrəyə qoyun.

Gül kələm kəsmik resepti

Hazırlanması üçün məmulatlar:

1 ədəd gül kələm

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1 orta boy soğan

1 xörək qaşığı tomat pastası

1 xörək qaşığı bibər pastası

1/2 limon

1/2 dəstə cəfəri

3-4 budaq kahı

2-3 budaq soğan

1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

1/4 çay stəkan nar suyu

1 çay qaşığı sumaq

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı çili bibəri

Kim qısır sevməz? Amma bu da bir həqiqətdir ki, bir dəfə başlasaq, özümüzü saxlaya bilməyib, bir neçə qab yemədən dayana bilmərik. Nə qədər qab yesəniz də peşman olmamağınız üçün gül kələm çiçəklərindən az kalorili, ləzzətli və praktiki xörək resepti hazırladıq.

Necə hazırlanır?

Gül kələmini qarışdırın. Soğanları yağla tavada qızardın, tomat pastası əlavə edin və qovurmağa davam edin. Qızardılmış gül kələmini əlavə edin və daha sonra 10 dəqiqə qovurun. Sonra gül kələm qarışığını qarışdırma qabına qoyun və soyumasını gözləyin. Xırda doğranmış cəfəri, yaşıl soğan və kahı əlavə edib qarışdırın. Ədviyyatları əlavə edin. Limon suyu, nar suyu və qoz əlavə edib qarışdırıb süfrəyə verin.

Qiyməli gül kələm resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1/2 orta ölçülü gül kələm

1 ədəd soğan

100 qram qiymə ət

1 xörək qaşığı tomat pastası

4 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı qara bibər

Əgər siz də gül kələmini qiymə ilə istifadə etməyə üstünlük verənlərdənsinizsə, onunla dadlı və çox yüngül bir yemək hazırlaya bilərsiniz.

Necə hazırlanır?

Çiçəklərdən ayırdığınız gül kələmini yuyun. Yerkökünü halqa-halqa, soğanı isə kiçik parçalar şəklində doğrayın. Əvvəlcə soğanları tavada qızardın, qiymə əlavə edin və qovurmağa davam edin. Tomat pastası, yerkökü və gül kələmi əlavə edib bir-bir qovurun.Tərəvəzlərin səviyyəsinə qədər qaynar su əlavə edin, ocağı minimuma endirin və qazanın qapağını bağlayın. Təxminən 25 dəqiqə bişirin.

Qırmızı çuğundur salatı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

3 ədəd kiçik qırmızı çuğundur

1/2 dəstə şüyüd (doğranmış)

1 stəkan qarğıdalı

4 turşu kornişon

1 diş sarımsaq

1 çay qaşığı duz

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1/2 limon suyu

Üzəri üçün 1 budaq şüyüd

Sobada bişirə biləcəyiniz yüngül zülallı yeməklə yanaşı, böyük miqdarda hazırlaya biləcəyiniz və tək başına ləzzət ala biləcəyiniz salat reseptidir.

Necə hazırlanır?

Soyulmuş çuğundurları qazana qoyun, üzərini örtəcək qədər su əlavə edin və təxminən 15 dəqiqə qaynadın. Sonra çuğunduru kublar formasında kəsin və qarğıdalı, doğranmış şüyüd və doğranmış turşu kornişni əlavə edin. Limon suyu, əzilmiş sarımsaq, duz və zeytun yağı əlavə edib qarışdırın. Şüyüd ilə servis edin.

Xırtıldayan Brüssel kələmi resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

500 qram Brüssel kələmi

3 diş sarımsaq (rəndələnmiş və əzilmiş)

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara bibər

1/2 çay qaşığı yer bibəri

1/2 çay qaşığı cirə

Brüssel kələmini, bəlkə də ən çox sevilən tərəvəzlər içərisində hər kəsin sevəcəyi şəkildə hazırlamaq əslində çox asandır.

Necə hazırlanır?

Hərtərəfli yuyulmuş Brüssel kələmini təxminən 5 dəqiqə qaynadın. Sonra onu süzün və çörək kağızı ilə örtülmüş bir çörək qabına qoyun. Qalan bütün inqrediyentləri bir qabda yaxşıca qarışdırın, qaşıqla Brüssel kələminin üzərinə tökün və qarışdırın. Əvvəlcədən 200 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 20 dəqiqə bişirin.

Bişmiş palamut balığı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 orta boy palamut balığı (halqalara doğranmış, yuyulmuş)

4 xörək qaşığı zeytun yağı

1 ədəd böyük soğan

1 ədəd kapia bibər (iri doğranmış)

1 ədəd böyük pomidor (böyük halqalara doğranmış)

2 ədəd yaşıl bibər (iri doğranmış)

3-4 dilim limon

2-3 ədəd dəfnə yarpağı

Sous üçün:

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı çili bibəri

1 çay qaşığı kəklikotu

1/4 limonun suyu

1 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara bibər

1 diş əzilmiş sarımsaq

Bu dəfə palamutları tavada qızartmırıq, sobada ləzzətli sousla bişiririk ki, süfrələrimizə yüngüllük gətirsin.

Necə hazırlanır?

Sousu hazırlamaqla başlayın. Sos üçün bütün inqrediyentləri bir qabda yaxşıca qarışdırın, balığa əlavə edin, qarışdırın. Soğanları qaba düzün, üstünə kapia bibəri, üstünə yaşıl bibər, üzərinə pomidor və palamut qoyun. Dəfnə yarpağı və limon dilimlərini yerləşdirib əvvəlcədən 190 dərəcədə isitdiyiniz sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin.

Tahin sousu ilə bişmiş falafel resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1,5 stəkan noxud

1 ədəd soğan

3 diş sarımsaq

1 dəstə cəfəri

1 ədəd yaşıl bibər

2 çay qaşığı duz

2 çay qaşığı cirə

1/2 çay qaşığı ətirli bibər

2 xörək qaşığı un

5 xörək qaşığı zeytun yağı (bişirmək üçün)

Tahin sousu üçün:

1 stəkan tahin

1/2 çay stəkan qaynar su

3 xörək qaşığı limon suyu

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

Vegan və vegetarian pəhriz saxlayanların rahatlıqla yeyə biləcəyi ləzzətlərdən biri olan Falafel resepti, evdə hazırlaya biləcəyiniz ən ləzzətli və sadə bir reseptdir. Quru olmaması üçün düzgün dərəcədə bişirin və hər dişləkdə zülal vitamin qəbul edin.

Necə hazırlanır?

Noxudları bir gecə soyuq suda (ən azı 8 saat) islatdıqdan sonra suyu süzün və noxudları təmiz yuyun. Cəfəri, bibər və soğanı xırda-xırda doğrayın, noxud, doğranmış tərəvəz və ədviyyatlarla birlikdə pasta halına çatana qədər yeməyə əlavə edin. Hazırladığınız qarışığı qaba köçürün, az miqdarda un əlavə edib yoğurun. Qarışığı təxminən 20 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Bu vaxt sobanı 180 dərəcədə yuxarı-aşağı, yelçəkənlə qızdırmağa başlayın və nimçəyə çörək kağızı qoyun və fırça ilə yağlayın. Soyuducuda dayanmış qarışımdan qoz böyüklüyündə parçalar kəsin, formaya salın və nimçəyə qoyun. Onları zeytun yağı ilə yağlayın və bişirin. 15 dəqiqədən sonra falafelləri tərs çevirib, daha 10 dəqiqə bişirin. Tahin sousu üçün tahiniyə az miqdarda qaynar su əlavə edin və maye halınaa çatana qədər qarışdırın. Sonra limon suyu və duz əlavə edib qarışdırıb üzərinə qırmızı bibər tozu səpin. Artıq bişmiş və dadlı falafelləriniz  servis edilməyə hazırdır.

Qızardılmış tərəvəz salatı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

4 xörək qaşığı zeytun yağı

1/2 çay qaşığı sarımsaq tozu

1/2 çay qaşığı soğan tozu

1 ədəd kabak (böyük kublara kəsilmiş)

10 ədəd soğan

2 ədəd kapia bibəri (böyük kublara kəsilmiş)

3 ədəd yaşıl bibər (böyük kublara kəsilmiş)

3 ədəd kənd bibəri (böyük kublara kəsilmiş)

1/2 badımcan (böyük kublara kəsilmiş)

Sous üçün:

5 xörək qaşığı zeytun yağı

3 xörək qaşığı nar suyu

1 ədəd limon suyu

1 çay qaşığı sumaq

1/2 çay qaşığı duz

1 çimdik təzə nanə (doğranmış)

1 çimdik təzə reyhan (doğranmış)

1 çimdik şüyüd (doğranmış)

1 qırmızı soğan (doğranmış)

3 badam xiyar (doğranmış)

3 xörək qaşığı buğda (qaynadılmış)

3 xörək qaşığı maş lobya (qaynadılmış)

6 albalı pomidor (doğranmış)

Sevimli tərəvəzlərinizi bir araya gətirin və özlüyündə əsas yeməyin gücünə sahib olacaq dadlı salat hazırlayın.

Necə hazırlanır?

Bir qaba zeytun yağı, sarımsaq, soğan tozunu qoyun və qarışdırın. Tərəvəzləri yağlayın və kömür ocağında qızardın. Bütün qovrulmuş tərəvəzləri bir qaba qoyun və ayrı bir qabda sous üçün bütün inqrediyentləri qarışdırın. Hazırladığınız sousu tərəvəzlərin üzərinə qoyun və qarışdırın.

Qızardılmış  göbələk resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

300 qram göbələk

1/2 soğan (doğranmış)

2 ədəd yaşıl bibər (nazik bibər)

1 ədəd kapia bibər (incə doğranmış)

3 xörək qaşığı yağ

1 çay qaşığı duz

1/4 çay qaşığı qara bibər

Budur, az qala qırmızı ət kimi dadlı bir göbələk yeməyi! Ən qısa müddətdə onun dadına baxmalısınız.

Necə hazırlanır?

Tavaya yağı və soğanı əlavə edib qovurun. Bibər, göbələk və ədviyyatlar əlavə edin və qovurmağa davam edin. Tərkiblər karamelize halına çatdıqda yeməyiniz hazırdır.

Zeytun yağı ilə kapuska resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 stəkan qaynar su

3 diş sarımsaq

1 orta boy pomidor

1/2 orta ölçülü kələm

1 ədəd bibər

1 böyük baş soğan

5 xörək qaşığı zeytun yağı

1 xörək qaşığı tomat pastası

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı qara bibər

Bu dadlı və ləzzətli yemək öz süfrələrindən tərəvəz yeməklərini əksik etmək istəməyənlər üçündür.

Necə hazırlanır?

Kələmi incə doğrayın, yuyun və artıq suyunu süzün. Soğanları doğrayın, bibər və pomidorları kublara kəsin. Soğan, sarımsaq, bibər və pomidoru bir qazana qoyun və zeytun yağı ilə qızardın. 2-3 dəqiqədən sonra tomat pastasını əlavə edib qovurmağa davam edin. Sonda doğranmış kələm, qaynar su, duz və istiot əlavə olunur, qazanın qapağı örtülür və 40-45 dəqiqə bişirilir. İsti halda süfrəyə verə bilərsiniz.

Maş lobya və buğda ilə turş salatı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1 stəkan maş lobya (qaynadılmış)

1 stəkan buğda (qaynadılmış)

1 ədəd bənövşəyi soğan

1/4 bənövşəyi kələm

1/2 dəstə cəfəri

1 ədəd kök

1 ədəd limon suyu

1/2 çay stəkan nar suyu

1/2 çay stəkan zeytun yağı

2 çay qaşığı duz

“Dadından doya bilməyəcəyim bir salat hazırlayım” deyirsinizsə, axtardığınız resept tam qarşınızdadır.

Necə hazırlanır?

Bənövşəyi kələm və soğanı uzun nazik parçalara doğrayın. Yerkökünü soyucu ilə zolaqlara kəsin. Cəfərini doğrayın və bütün inqrediyentləri eyni qarışdırma qabına qoyun, yaxşıca qarışdırın və serviz edin.

Qatıqlı qovrulmuş pırasa üçün resept

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1 kiloqram pırasa (çeşidlənmiş və təmizlənmiş)

1 ədəd soğan

3 xörək qaşığı zeytun yağı

2 diş sarımsaq

1 çay qaşığı duz

Yuxarıdakılar üçün:

2 diş sarımsaq

1 kasa qatıq

1 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

Ümumiyyətlə, pırasa ilə arası yaxşı olmayanlar da bu yeməyin dadını bəyənəcək.

Necə hazırlanır?

Sarımsağı doğrayın, soğanı kublar formasında kəsin və zeytun yağında qovurmağa başlayın. Soğanlar rəngini dəyişməyə başlayanda pırasa əlavə edin və qovurmağa davam edin. Hərdən qarışdırıb qazanın üstünü örtməyi unutmayın. Bu arada üzərinə əlavə etmək üçün sarımsaqlı qatığınızı hazırlayın.

Zeytun yağı və qırmızı bibər tozunu sous qabında qızdırın. Pırasaları süfrəyə qoyun və üzərinə sarımsaqlı qatıq, yer bibəri və zeytun yağı səpin.

Turş kabak resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 ədəd balqabaq

1 stəkan qaynadılmış noxud

1 stəkan qaynadılmış yaşıl mərcimək

1 çay qaşığı duz

Sous üçün:

1 ədəd limonun suyu

1 xörək qaşığı bibər pastası

4 diş sarımsaq (əzilmiş)

1 çay qaşığı çili bibəri

1 çay qaşığı cirə

1 çay qaşığı qara bibər

1 çay qaşığı quru nanə

1 çay stəkan zeytun yağı

“Sadəcə balqabaq bişirəndə doymuram” deyirsinizsə, balqabaq içinə qaynadılmış noxud əlavə edərək yeməyinizin doyumluluğunu artıra bilərsiniz.

Necə hazırlanır?

Qaynadılmış mərciməkləri 3 stəkan su ilə yenidən qaynatmağa başlayın. Noxud və duz əlavə edib qaynatmağa davam edin. Balqabaqları kublar şəklində doğrayın və qazana əlavə edin. Onlar bişərkən başqa bir sous qabını çıxarın, içinə zeytun yağı qoyun və qızdırmağa başlayın. Zeytun yağı isindikdə bibər pastası, sarımsaq, cirə, qara bibər, çili bibəri, limon suyu və quru nanə əlavə edin. Sos qaynamağa başlayanda qazandakı yeməyə əlavə edin və diqqətlə qarışdırın. Bütün yeməyi bu şəkildə qaynadın.

Bişmiş qızılbalıq resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 ədəd qızılbalıq filesi

1/2 çay stəkan zeytun yağı

2 diş sarımsaq (əzilmiş)

3-4 budaq təzə kəklikotu

1 ədəd limon suyu

1/4 dəstə şüyüd

Qızılbalıq, pəhriz qidalarında ən çox axtarılan adlardan biridir. Evdə ən yüngül və dadlı şəkildə hazırlamağın yolu bu reseptlədir.

Necə hazırlanır?

Sarımsağı əzin, zeytun yağı və limon əlavə edin, daha sonra yaxşı qarışdırın. Hazırlanmış bu sousu balığın üzərinə tökün və təxminən 1 saat soyuducuda saxlayın. Somon çörək kağızı ilə örtülmüş soba nimçəsinə düzün və 200 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə nəzarətli şəkildə bişirin. Şüyüd və limon dilimləri ilə bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz.

Fırında qızardılmış bamiyə resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

500 qram bamiyə (böyük və uzun)

4 xörək qaşığı qarğıdalı unu

1/4 çay stəkan yağ

2 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı cirə

1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

1 çay qaşığı kör (istəyə bağlı)

1/2 çay qaşığı qara bibər

Qatıq sousu üçün:

2 xörək qaşığı süzülmüş qatıq

1 diş sarımsaq (rəndələnmiş və əzilmiş)

1 çimdik cəfəri (istəyə bağlı)

O qədər dadlı reseptdir ki, hər mövsümündə hazırlamaq istəyəcəksiniz. Bu dadlı resepti elə indi dəftərinizə qeyd etməyin tam vaxtıdır.

Necə hazırlanır?

Yuyun və istəsəniz bamiyənin başlarını çıxarın və üzərinə yağ, qarğıdalı unu, duz, qara bibər, zirə, kari və qırmızı bibər tozu qarışığı ilə dərin bir qabda səpin. Bamiyə çörək kağızı ilə örtülmüş soba nimçəsinə düzün və əvvəlcədən 200 dərəcə isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirin. Bütün inqrediyentləri qarışdıraraq qatıq sousunu hazırlayın və birlikdə serviz edin.

Alma və qovrulmuş badımcan resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1/2 çay qaşığı sarımsaq tozu

1/2 çay qaşığı soğan tozu

1 ədəd badımcan

1 çimdik təzə nanə (doğranmış)

1 çimdik təzə reyhan (doğranmış)

1 çimdik şüyüd (doğranmış)

1 çimdik təzə reyhan (doğranmış)

Sous üçün:

3 xörək qaşığı zeytun yağı

1 diş sarımsaq (doğranmış)

1 xörək qaşığı fıstıq

1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu

1/2 fincan pomidor püresi

5 ədəd qurudulmuş pomidor (doğranmış)

1/2 çay qaşığı duz

Alma qarışımı üçün:

2 ədəd yaşıl alma (soyulmuş və doğranmış)

250 qram süzülmüş qatıq

4 xörək qaşığı zoğal

Həmişə eyni yeməkləri bişirməkdən yorulmusunuzsa, bu reseptlə süfrələrinizə rəngarənglik qatıb, mədənizi doyuracaq menyu yarada bilərsiniz.

Necə hazırlanır?

Bir qaba zeytun yağı, sarımsaq və soğan tozunu qoyun və qarışdırın. Badımcanları yarıya bölün, içini kəsin, yağ sürtün və sobada 5 dəqiqə qovurun. Sarımsaq və zeytun yağını tavada qızdırıb duz, fıstıq, qırmızı bibər tozu, tomat püresi və qurudulmuş pomidor əlavə edib bir müddət qaynadın. Alma cacığı hazırlamaq üçün ayrıca qaba süzülmüş qatıq, zoğal və yaşıl alma əlavə edib qarışdırın. Bu cacığı süfrəyə yayırıq, üzərinə sousu və badımcanı qoyuruq. Günəşdə qurudulmuş pomidor, zoğal və təzə göyərti ilə serviz edirik.

Sobada xırçıldayan kabak resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

3-4 ədəd kabak

3 xörək qaşığı un

2 xörək qaşığı qarğıdalı unu

1 xörək qaşığı çörək qırıntıları

1 çay qaşığı qabartma tozu

1 çimdik duz

1 çimdik qara bibər

4-5 xörək qaşığı zeytun yağı

Balqabağı qəlyanaltı kimi hazırlamaq istəyirsinizsə, sobadan istifadə edərək sağlam şəkildə xırdalaya bilərsiniz.

Necə hazırlanır?

Qarğıdalı unu, çörək qırıntıları, un, qabartma tozu və ədviyyatları eyni qaba qoyun və yaxşı qarışdırın. Balqabağı yaxşıca yuyub qurutduqdan sonra uzun və nazik dilimlər şəklində kəsin. Kabak dilimlərini un qarışığına səpin və onları çörək kağızı ilə örtülmüş bir çörək qabına qoyun. Üzərlərinə zeytun yağı səpin və əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada təxminən 20 dəqiqə bişirin. Sonra sobadan çıxarın, kabak dilimlərini tərs çevirib yenidən sobaya qoyun. 20 dəqiqə belə bişirin və istədiyiniz sousla isti şəkildə serviz edin.

Tunalı makaron salatı resepti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

125 qram tuna balığı

50 qram makaron

80 qram qatıq

165 qram xiyar

80 qram qovrulmuş qırmızı bibər

45 qram konservləşdirilmiş qarğıdalı

8 qram xardal

13 qram kapari

1 çimdik şüyüd (bəzək üçün)

Pəhrizlərdə ən çox axtarılan adlardan biri olan tuna balığı da bu siyahıdadır.

Necə hazırlanır?

Makaronu qaynatmaqla başlayın. Sonra bütün tərəvəzləri kub formasında kəsin və bir qaba qoyun. Qarışığa qatıq, xardal, ton balığı və qaynadılmış makaron əlavə edib qarışdırın. Üstünə doğranmış şüyüd səpərək yeyin.

Brokoli şorbası

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

Yarım kilo brokoli

1 xörək qaşığı kərə yağı

1 xörək qaşığı un

5 stəkan toyuq suyu

Qara bibər, duz

Necə hazırlanır?

İlk öncə brokolimizin çiçəklərini ayırıb qaynar suda qaynadırıq. Təxminən 5-6 dəqiqə qaynatmaq kifayətdir. Sonra kərə yağı qazanda əridirik, un əlavə edib qovururuq.

Toyuq bulyonumuzu unun içinə az-az əlavə edirik və top halda qalmaması üçün davamlı qarışdırırıq. Sonra brokoli, duz və qara istiot əlavə edirik. 15 dəqiqə aşağı istilikdə bişiririk. Şorba qaynadıqdan sonra əl blenderi ilə qarışdırırıq. Və serviz edilməyə hazır vəziyyətə gətiririk.

Bişmiş kabak pancake

Blinçikləri yağda qızartmağa ehtiyac yoxdur. Xüsusilə pəhriz saxlayırsınızsa, onu sobaya atın və bişirin. Bu sayədə daha sağlam qidalardan istifadə etmiş olarsınız.

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

3 ədəd böyük kabak

3-4 budaq soğan

Yarım dəstə şüyüd

2 ədəd yumurta

5-6 budaq cəfəri

2 qaşıq qatıq

1 stəkan un

1 çay qaşığı zeytun yağı

Duz, qara bibər, çili bibəri

Necə hazırlanır?

Kabakları yaxşıca yuduqdan sonra qabıqlarını soyuruq. Sonra sürtgəclə rəndələyib əlimizlə sıxaraq şirəsini çıxarırıq. Başqa bir qabda şüyüd, cəfəri və baş soğanı xırda doğrayırıq. Balqabaqlarımızı da əlavə edirik. Bu qarışıma yumurta və qatıq əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq.

Un, duz, qara bibər və çili bibəri əlavə edib qarışdırırıq. Sonra muffin qablarını yağlayırıq və qarışığımızı bölürük. Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 30 dəqiqə bişirdikdən sonra süfrəyə verə bilərik.

Badımcan ilə tərəvəz dolması

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1 ədəd badımcan

1 ədəd kök

1 ədəd bolqar bibəri

100 qram kahı

2 ədəd xiyar

1 xörək qaşığı zeytun yağı

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

Badımcanları dilimləyib duzlu suda 15-20 dəqiqə saxlayırıq. Sonra digər tərəvəzlərimizi soyub incə doğrayırıq. Doğranmış tərəvəzləri zeytun yağı ilə qızardırıq. Ayrı tavada badımcanlarımızı qovururuq. Sonra badımcan və tərəvəzlərimizi qarışdırırıq, kahı ilə doldurub bükürük.

Çiy tort

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

5 ədəd quru ərik

1 stəkan quru meyvə

1 stəkan fındıq

2 xörək qaşığı yulaf

Yarım stəkan badam südü

1 xörək qaşığı kakao

1 xörək qaşığı rəndələnmiş kokos

Necə hazırlanır?

Ərikləri xırda doğrayırıq. Bütün digər inqrediyentləri robotun içinə ayrı-ayrılıqda atıb xırdalayırıq. Sonra bütün inqrediyentləri bir araya gətiririk, onları yenidən robota qoyuruq və çəkirik. Kiçik bir nimçəyə yayırıq. Soyuducuda təxminən 2 saat saxladıqdan sonra süfrəyə verə bilərik.

Sağlam və dadlı kərəviz salatı

Pəhriz yeməklərinin reseptlərindən danışarkən, salatları nəzərdən qaçıra bilmərik. Klassik salatlardan darıxanlar üçün gözəl reseptimiz var.

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 ədəd kərəviz

1 ədəd limon

2 xörək qaşığı yüngül mayonez

1 stəkan süzülmüş qatıq

2 xörək qaşığı zeytun yağı

2 xörək qaşığı üyüdülmüş qoz

Toz bibər

Duz

Necə hazırlanır?

İlk öncə kərəvizin qabığını soyub rəndələyirik. Qaralmaması üçün içinə limonu sıxıb yaxşıca qarışdırırıq. Sonra başqa qabda süzülmüş qatıq, mayonez və duzu qarışdırırıq. Kərəvizimizi qatıq sousu ilə qarışdırıb böyük salat qabına qoyuruq. Üzərinə yüngülcə zeytun yağı, qoz və yer bibəri tökürük.

Yulaflı omlet

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

2 ədəd yumurta

3 xörək qaşığı kəsmik (yağsız)

2 xörək qaşığı yulaf əzməsi

Duz

Necə hazırlanır?

Yulaflara ilk növbədə su əlavə edib suyu çəkilənə qədər qaynadırıq. Sonra digər ərzaqları yulaflara əlavə edirik, qarışdırırıq və tavada hər iki tərəfi bişiririk. İstəsəniz şüyüd və cəfəri ilə bəzəyə bilərsiniz.

Praktik pəhriz deserti

Hazırlanması üçün lazım olan məmulatlar:

1 ədəd avokado

1 ədəd banan

2 şorba qaşığı kakao

2 xörək qaşığı agave siropu

Necə hazırlanır?

Əvvəlcə bütün inqrediyentləri bir qaba tökürük və hamar bir tutarlılığa gələnə qədər qarışdırırıq. Sonra stəkanlarımıza bölüb 1-2 saat soyuducuya qoyuruq. Bir neçə saatdan sonra soyuducudan çıxarlb nuş edirik.

https://yemek.com/pratik-diyet-yemekleri/
https://www.livapastacilik.com/blogs/p/diyet-yemek-tarifleri

Related Articles

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button